DÜZCE / MERKEZ - Azmimilli İlkokulu

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da büyük coşku ile kutlandı. Yeni okul binasında kutlanan ilk bayram olması hasebiyle, hem okul idaresi hem öğretmenler hem de yarının geleceği çocuklarımız ile oldukça iyi hazırlandık. Verilen emeklere değen şahane bir program oldu. Şiirlerden konuşmalara, müziklerden eğlenceye, rontlardan farklı yörelerden halk oyunlarına dikkat çeken bayram kutlaması tüm velilerin ve misafirlerin takdirini topladı. Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tekrar kutluyoruz, Mustafa Kemal Atatürk , silah arkadaşları , Tüm şehit ve gazilerimize rahmetle, saygıyla anıyoruz..

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet AÇARİ 05 Nisan 2024 tarihinde emekliye ayrılmıştır.

Mrt

Okulumuz 4-B sınıfı, Sınıf Öğretmeni Meral ALP liderliğinde ve Düzce Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri ve usta öğreticileri ile birlikte harika bir Rölyef çalışmasına imza atmıştır.

Mrt

3. Sınıf Fen Bilimleri dersi  Canlılar ve Çevre "Tohumdan Fidana Fidandan Ormana" konusu kapsamında " İzmir Kekiği" fidesi hediye etme etkinliği gerçekleştirdik.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi sebebi ile 18.03.2024tarihinde okulumuz bahçesinde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımlarıyla Etkinlikten sorumlu Bayram EMİR, Hüseyin Çelik ve Zeynep YILMAZ  tarafından Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve şehitler günü nedeniyle program düzenlendi.

Mrt

Çanakkale Savaşı, Dünya tarihinde eşi benzeri olmayan, yüzyılı geçmesine rağmen, herkesin saygıyla andığı, Türk’ün merhametini ve Gücünü aynı anda gösterdiği, farklı dil din ve ırktan yüzbinlerce insanın koyun koyuna yattığı yerdir. Bu eşsiz tarihi, vatan sevgisini, merhameti, fedakârlığı her öğrencimizin bilmesi gerekliliğini göz önünde bulundurarak,  etkinliklerimiz hazırladık. Önce Şehitlere Saygı Yürüyüşü ile başladık.

Mrt

07.03.2024 tarihinde okulumuz Azmimilli İlkokulunda ‘’1-7 Mart Deprem Haftası’’ sebebiyle deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir. 03.05 dk. gibi kısa bir sürede tüm okul dışarıya toplanma alanına çıkarak tatbikat başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük çabaları ve hayırseverlerin desteğiyle kazandırılan Azmimilli İlkokulu açılışına katıldı. Bakan Tekin, okulda kendisini karşılayan ve çiçek Ali Demir ile Ayça isimli öğrencilerle sohbet etti. Açılışta konuşan Bakan Tekin, kendisinin göreve geldiği günden bu yana sadece hayırseverler tarafından yaptırılan okulların açılışına gittiğini belirterek “Belediye Başkanımız Bakanımız (Faruk Özlü) konuşmasında da ifade etti. Bu okulun yapımına katkı veren hayırseverlerimiz var. Ben bu vesileyle bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bakan olduğum tarihten itibaren bende sadece hayırseverlerin yaptığı okulların açılışına gidiyorum. Gitme sebebimde hayırseverlerimizin bizzat yanlarına gidip desteklerinden ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etmek. Bu vesileyle bir şeyin altını çizmek istiyorum. Haziran ayından itibaren bu şekilde kendilerine giderek açılışlarını yaptığımız okullarda, kendilerinden yeni okul talep ederek Türk eğitim sistemine kazandırdığımız yaklaşık olarak 2 bin 200 derslik var, protokolünü imzaladığımız. Yani kendilerine teşekkür ederken birde bu katkı ve desteklerinin devam etmesini istiyoruz. Şimdi de birazdan aynısını yapacağız. Milletimizin eğitim öğretimde hak ettiği noktaya gelmesi için çaba sarf etmiş olacağız. Düzce’de şu an hali hazırda inşaattı devam eden 200’ün üzerinden derslik var. Programa aldığımız dersliklerde 72 dersliği programa almış oluyoruz. Rakam böyle küçük gibi görünüyor ama şunu görmek lazım. Düzce’deki toplam derslik sayısı 4 bine yakın 3 bin 800 civarında sözünü verdiğimiz dersliklerde bitince fiziki yapı yüzde 10 artmış olacak” ifadelerinde bulundu.

Şbt

Azmi milli ilkokulu olarak yeni binamızda ilk ders ilimiz bugün çaldı. Yeni okulumuzun yapımında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara e kişilere ayrı ayrı Azmi milli ilkokulu olarak teşekkür ediyoruz. Okulumuz hayırlı olsun.

15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı

Nis